Welkom

Welkom op Wilma van der Heide.nl. Op deze website vindt u alle informatie over mijn persoon en mijn werk. De kern van mijn werk is het geven van ‘Advies‘, in de meest ruime zin van het woord. Praktijkproblemen zijn de grote uitdaging! Advies kan betekenen: een vrijblijvend eerste consult, een lezing, workshop of cursus geven;  een nieuwe opleiding (helpen) ontwikkelen, alternatieve lesmethoden en leermateriaal ontwikkelen; coachen en/of intervisie;  methoden om te leren reflecteren.

Sinds 18 jaar verzorg ik cursussen stage- en werkbegeleiding in de gezondheidszorg in heel Nederland.

De laatste tien jaar heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar de (vrijwillige) werkzaamheden voor het bestuur van de FASO (Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten) en de ontwikkeling van jeugdbeleid.  Inmiddels is er i.s.m.  Wiesje Miedema en de ESTA een FASO-leerplan en examsn voor strijkers ontwikkeld.

Op deze website vindt u ook een overzicht van mijn boeken onder ‘Publicaties‘. Een aantal van deze boeken worden gebruikt in de workshops en cursussen. In sommige boeken kunt u een inkijkje maken (voorbeeldmateriaal), maar u kunt ook altijd meer inhoudelijke informatie opvragen via contact@wilmavanderheide.nl.